Лютви Местан : 20% от учредителите на ПП ДОСТ са етнически българи 12.04 | 15:56

Партията ще има изпълнителен съвет от 11 души

От iNews.bg

На първата официална пресконференция след учредяването на партия Демократи за отговорност, свобода и толерантност беше представено избраното ръководство на новата политическа сила. ПП ДОСТ ще има изпълнителен съвет от 11 души с председателя, съобщиха от пресслужбата на партията. Заместници на Лютви Местан ще са: Хюсеин Хафъзов, Шабанали Ахмед Дурмуш, проф. Мариана Георгиева, Айдоан Али и Мехмед Осман Ходжа.

Председателят на ПП ДОСТ настоя да се постави акцент върху това, заради което политическата сила се учреди. Лютви Местан ясно подчерта , че целите на партия Демократи за отговорност, свобода и толерантност са преди всичко да бъде истинска морална алтернатива, която ще освободи България от зависимостите и олигархични и външни сили, които не се разполагат в същността на евро-атлантизма. Той беше категоричен , че всички в партия ДОСТ са наясно, че ще работят във враждебна обстановка, защото учредяването на политическата сила засяга много интереси – гео-политически, икономически, корпоративни и олигархични.

"Няма как да бъдем оставени на мира при толкова сериозни интереси, които засягаме. Ще поемем смело това предизвикателство в името на избирателите, в името на най-добрия национален интерес на България" заяви Местан.  Той призова останалите политически сили в България да не се влияят от манипулациите, а да имат търпението да съдят за ДОСТ по нейното политическо действие. Председателят на партията бе категоричен, че времето ще убеди и най-големите скептици, че Демократи за отговорност, свобода и толерантност е ново явление в българската политика и ще изиграе ключова роля за реформиране на всички социални системи на българската държава, които са заклещени в оковите на олигархичните и корупционни зависимости.

Относно появилите се през последните дни социологически проучвания Лютви Местан обяви, че е доволен от резултатите, които се дават на все още нерегистрираната партия ДОСТ – 2% от всички имащи право на глас в Р България, което при 50% участие във вота означава двойно повече. Председателят на ДОСТ заяви, че има много сериозна подкрепа за новата политическа сила и това ще проличи на следващите национални избори. От днес е започнало и ускорено събиране на членове от всички области на България, за да може до края на месец април да са готови всички необходими документи за официална регистрация на партията в Софийския градски съд.

 

 

Водещи

Най-четени