Лютви Местан: Изборите в Сърница потвърдиха силната роля на ДПС 23.03 | 16:34

Според лидера на ДПС, победата на Неби Бозов е победа на свободната воля

От iNews.bg

Лидерът на ДПС изпрати благодарствено писмо на жителите на най-млада община у нас Сърница по повод спечелените от Движението местни избори.

На референдума, проведен в неделя (22.03), кандидатът на ДПС Неби Бозов беше избран с убедителна преднина от близо 600 гласа пред своя опонент Мустафа Аликанов от ГЕРБ.

Ето пълния текст на обръщението, отправено от Лютви Местан:

"УВАЖАЕМИ ИЗБИРАТЕЛИ В ОБЩИНА СЪРНИЦА,

УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ И СИМПАТИЗАНТИ НА ДПС,

СКЪПИ БРАТЯ И СЕСТРИ!

Обръщам се към Вас с много дълбоко и искрено чувство. След такава победа на демокрацията над репресията, на достойнството над страха, на чувството за гражданска общност над грозния националпопулизъм и над опита да бъдем унижавани, ми се иска да Ви стисна ръка и да Ви прегърна един по един. Това, което постигнахте, не е победа само за най-новата българска община Сърница. Това е победа за достойнството. И преди изборния ден, а със сигурност и през следващите дни и месеци ще се намират хора, които да твърдят, че сте били под диктата на ДПС, а ДПС описвано от националпопулистите като образ на универсалното зло, в борбата срещу което всякакви средства са оправдани. Искам да Ви кажа нещо много важно, с което трябва винаги да се гордеем.

Преди години Вашата смелост и непримиримата Ви борба срещу възродителния процес дадоха решителен тласък за свалянето на комунистическия режим, а оттам и за началото на демокрацията в нашата страна. Днес самочувствието Ви да се изправите срещу всякакви форми на заплаха и рекет, и избирането на кандидата на ДПС Неби Бозов за кмет на Сърница ни дадоха още една голяма историческа победа – вотът Ви препотвърди стратегическия български избор за демокрация, толерантност и правенето на политика с политически средства.

В период, когато мотото на националното управление, доминирано от националпопулистки и ксенофобски инстинкти, е насочено към "изтръгване" на ДПС от обществено-политическия живот на страната, а изборите в Сърница трябваше да станат пример за успешно партньорство между ГЕРБ и Реформаторския блок срещу "злото" ДПС, тази победа идва не само като опровержение, но и като гражданско предупреждение, че демокрацията винаги е по-силна от опитите за политическо унищожение. Бих искал да се обърна и към всички избиратели, членове и симпатизанти на ДПС от цялата страна. Изборните резултати от Сърница са едно от най-силните доказателства, че нашето Движение е на правилен, верен и отговорен политически път.

Решението, което взехме след изборите за Европейски парламент, да осигурим възможност България да поеме по пътя на плавен преход към политическа стабилност чрез провеждането на извънредни парламентарни избори, не беше нито бягство от отговорност, нито малодушие.

Това беше осмислен и сериозно аргументиран политически избор на ДПС в името на стабилността на страната. Днес, когато управлението на страната е в тежка ценностна криза, породена от прякото участие на крайни националисти и други популисти, изборите в Сърница потвърдиха силата и стратегическата роля на ДПС да бъде националният либерален гарант на демокрацията, свободата и евро-атлантизма. Поднасям почит на Вас – гордите родопчани от Сърница, Медени поляни, Побит камък и махала Селище, които със силата на свободния си дух, с чистотата на смелите си сърца, с ясния си разум избрахте кандидата на ДПС Неби Бозов за кмет.

Победата на Неби Бозов е победа на свободната Ви воля. Мислено прегръщам всеки един от Вас! Изборите са зад Вас. Пред Вас е по-трудното – да превърнете Сърница в реално функционираща община. Вярвам, че с толерантността и с общата енергия на всички сърничани ще успеете".




Водещи

Най-четени