Лютви Местан: Няма нищо необичайно в поведението на "Атака" 21.05 | 13:30

По думите на лидера на ДПС от "Атака" били крайно деструктивни

От Ивелина Георгиева

"За мен няма нищо неочаквано в поведението на Атака". Така лидерът на ДПС Лютви Местан коментира изказването на Волен Сидеров от трибуната на парламента и това, че депутатите от "Атака" не регистрираха присъствието си в пленарната зала.

"Те са крайно радикални, крайно деструктивни. Това е "Атака", само че прескочиха мярата с обвинението, че ДПС била противоконституционна партия", каза той.

Местан ще настоява ръководството на 42-рото народно събрание да санкционира всеки оратор, който е използвал подобни некоректни обвинения за ДПС.

Местан определи отказа на ГЕРБ и "Атака" да излъчат заместник-председатели на парламента като проява на краен деструктивизъм.

Лидерът на ДПС заяви, че след изказването на Борисов е имал "дъх на надежди, че председателят на ГЕРБ би могъл да бъде и конструктивен, но типично в негов стил побързал да опровергае самия себе си.

Кворумът, с който бе избран председателят на парламента, е в рамките на конституционните разпоредби и правилника, коментира Лютви Местан.

По думите му би било по-добре да бъде избран с много по-голям брой гласове, но такива са реалностите 42-рото народно събрание.

"Ужасно е деструктивен Борисов. Той трябва да осмисли новата си роля на председател на една опозиционна партия, която се намира в тежка изолация", заяви лидерът на ДПС.

Партията очаква в мига на връчването на мандата ГЕРБ да го върне с мотива, че проучвателният мандат е изчерпан и той няма подкрепата на останалите политически сили.

Местан увери, че Борисов ще говори само за тайния съюз между "Атака" и ДПС.

"Той не е много сложен за разгадаване. Мисловните му конструкти не са толкова сложни", коментира Местан.

Водещи

Най-четени