М. Константинов поиска народно опълчение срещу мигрантите 06.04 | 10:15

Опълченците трябва да се справят също и с тоталната битова циганска престъпност по селата, смята професорът математик

От iNews.bg

"Нелегалното пресичане на границата е престъпление по смисъла на българския Наказателен кодекс."  Това коментира проф. Михаил Константинов в студиото на "Здравей, България" по повод гражданския арст, извършен пред камерите на Нова ТВ преди дни. Тогава  11 представители на организацията за закрила на българските гражданина задържаха и предадоха на властите 23 афганистански мигранти, които преминаха нелегално границата ни.

"По официални сведения до момента има до 4000 осъдени. Само че това са проформа присъди – условни или налагане на 100 лв глоба. Хората си заминават, така че тези присъди нямат никаква превенция. Който иска да влезе в България, да бъде така добър и да го прави през контролно-пропускателните пунктове, а така, както се влиза, е престъпление”, поясни Михаил Константинов. Тези действия на граждански арест са от тъмната  страна на закона, защото у нас няма такова нещо като граждански арест", допълни той. "От друга страна, какво прави един гражданин, когато види, че се извършва  престъпление?", риторично попита математикът.

Той заяви, че е нужно създаването на народно опълчение за справяне с бежанския проблем: "Трябва много бързо по законов начин да се уреди създаването на народно опълчение в Република България." И добави: "Народното опълчение трябва да се справи също и с тоталната битова циганска престъпност по селата. Трябва да се прекрати това нещо!”

 

"Да се приемат бежанци или не, да се затвори границата или не, бежанците дали са риск за националната сигурност или не, дали са нарушили закона, преминавайки границата, това се решава от държавата. Вътрешното министерство трябва да се справи с бежанската криза”, опонира на  професора журналистът Нидал Хлайф. По думите му в момента най-бързо, евтин начин за постигане на лични и политически цели, е човек да се прави на патриот на гърба на чужденците. "Бежанците не са ангели, но и не трябва да бъдат демонизирани”, смята Хлайф.

Водещи

Най-четени