МБАЛ "Стара Загора": 2 души са в тежко състояние след влаковия инцидент 12.07 | 18:25

Сред пострадалите няма деца

От Теодора Кокаланова

Двама души са в тежко състояние след тежкия инцидент дерайлирала влакова композиция край гара "Калояновец". "Сред пострадалите няма деца", заяви д-р Пасев – зам.-директор в МБАЛ "Стара Загора". 

По думите му шестима от ранените са докарани с линейки, а 1 жена е дошла с личен транспорт, прегледана е и е изписана. "Възрастта на всички пострадали е над 43 годишна възраст, включително и на втория машинист. Извършват се изследвания и ехографии. Правят се рентгенови снимки. Няма нужда от кръв", уточни още д-р Пасев. 

При инцидента пострадаха 14 души, като на някои от тях е оказвана помощ на мястото на произшествието. Машинистът на влаковата композиция загина на място. 

"Сигналът за инцидента е подаден в 15:30 часа. Има организация на няколко нива. Предстои експертиза, която ще установи причините за инцидента. Премирът Пламен Орешарски, както и вицепремиерът Цветлин Йовчев също са уведомени", отбеляза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров

"По време на инцидента локомотивът се обърнал и се ударил в третия вагон", уточни Християн Кръстев, директор на БДЖ. 

Към мястото на инцидента на бързия влак София-Варна са изпратени 8 екипа на Пожарна безопасност и защита на населението от Стара Загора, Сливен, Пловдив, Ямбол, съобщиха от пресцентъра на МВР. Свикан е централния оперативен щаб за управление на силите и средствата при извънредни ситуации към ГД"Пожарна безопасност и защита на населението".

Водещи

Най-четени