МВР: И вашата щерка е опасна на пътя 30.04 | 12:27

Криете ключовете за колата от децата си, призовават полицията

От Христина Рафаилова

На всеки празник и дните покрай него МВР доказва, че пази българските граждани. От "Пътна полиция" спазиха традицията и за този Великден, като разпространиха препоръки как да оцелеем по време на празничните пътувания.

Сред основните опасности на пътя според органите на реда са родните ви деца. Един от съветите към гражданите е, да скрият ключовете на колата си, ако имат дъщеря или син без книжка и съществува опасност те да се доберат до тях и да подкарат возилото ви.

Също така изготвянето на график за пътуването  не е препоръчително. Според съветите на "Пътната полиция" подобно нещо ще подтикне водача да кара рисково, за да следва предварително начертания план.

Органите на реда призовават да не губим нервите си и да не се подаваме на агресията, когато попаднем в задръстване или караме зад тежкотоварни превозни средства.

Също така не е излишно да прилагате и някой педагогически похвати, докато се на пътя. От МВР съветват да не се страхувате да направите забележка на шофьора, който ви вози, ако кара с превишена скорост, защото при евентуална злополука потърпевши ще бъдете и вие.

"Контролирайте децата си, когато са навън. Те се увличат в игри на групи в селищата и може да се появят внезапно пред движещи се автомобили - тичайки или на велосипед. На село юношите се изкушават да се повозят на нерегистрирани и неизправни мотопеди и мотоциклети, карани от техни неправоспособни приятели. В това отношение родителската толерантност може да доведе до трагичен случай", посочват от "Пътна полиция".

Водещи

Най-четени