МВР: Избягалите от затвора - вече в чужбина? 04.04 | 10:34

Вече са обявени и за международно издирване, повишена е охраната на зелените граници

От iNews.bg

По-скоро изключвам участие на надзиратели в бягството, проверяваме всички лица и версии. Това обяви главният секретар на МВР гл. Комисар Младен Маринов по повод избягалите вчера от Софийския затвор двама закоравели престъпници. Цяла нощ са разпитвани съкилийниците на бегълците Радослав Колев и Владимир Стефанов. Издирването им продължава, предаде БГНЕС.

Маринов подчерта, че се работи по всички възможни версии, но все още няма яснота за начина, по който са избягали двамата престъпници. Главният секретар на МВР предупреди, че бегълците са особено опасни и ако някой има сведения за тях, да не предприема никакви действия, а да потърси незабавно органите на реда като анонимността им е гарантирана. Според него е възможно бегълците да са вече извън страната, затова са обявени за международно издирване.

БГНЕС припомня, че двама въоръжени затворници нападнаха охраната и избягаха от Софийския затвор. Бягството е станало в 15:45 ч вчера. Избягалите затворници са Радослав Колев, рецидивист, осъден на 26 години затвор за убийство и Владимир Стефанов, осъден на 30 години затвор за грабеж, отвличане и опит за убийство на двама служители на МВР.

Оказва се също, че от снощи, когато Колев и Стефанов бяха обявени от МВР за издирване и бяха разпространени техни снимки, в полицията са получени много сигнали за избягалите затворници. "Сформиран е щаб, който ги обработва. Част от тях са нереални, но линията е отворена", коментира пред Нова телевизия Маринов.

Според него след бягството си двамата затворници най-вероятно или ще останат известно време в предварително подготвено укритие, или ще потърсят бързо придвижване към граничен пункт и зелена граница. "Не можем да предположим на 100% какво ще направят. Затова сме засилили граничната охрана и проверяваме входовете и изходите на магистралите", поясни Маринов.

По думите му МВР работи във всички посоки, включително и с техните съкилийници. "Целият ресурс е впрегнат в дейността по издирването им. Секторите "Издирване" към Главна полиция и СДВР работят на терен", каза още главният секретар на МВР.

Водещи

Най-четени