МВР: Няма СРС-та срещу Борисов, Кокинов и Найденов 26.04 | 19:06

Ведомството е изпратило сигнала до прокуратурата

От Десислава Маданска

Спрямо Бойко Борисов, Николай Кокинов и Мирослав Найденов не са заявявани и не са прилагани специални разузнавателни средства по смисъла на Закона за СРС. Това съобщиха от министерството на вътрешните работи (МВР) във връзка с разпространени от анонимен източник твърдения в някои медии за действия, извършени от служители на ведомството в началото на април тази година.

От министерството посочват още, че са изпратили сигнал до прокуратурата с молба за възлагане на проверка, която да идентифицира подателя на и-мейла.

Междувременно от Министерски съвет съобщиха, че премиерът Марин Райков е разговарял днес с министъра на вътрешните работи Петя Първанова, като тя му предоставила писмен рапорт относно анонимния сигнал.

В документа се посочва, че в периода от 13 март насам няма постъпили искания и няма използвани специални разузнавателни средства от служители и звена на МВР, спрямо визираните в анонимния сигнал до медиите лица.

"Използвам още веднъж възможността да потвърдя убеждението си, че и по този случай, както и по всички останали в последно време, прокуратурата ще действа решително и ще се произнесе максимално бързо със съответните решения, защото това е от първостепенно значение за цялото общество", заяви Райков.

Скандалът с подслушванията достигна връхната си точка в момента, в който в медийното пространство се появиха записи на разговори между градския прокурор Николай Коканов, бившия премиер Бойко Борисов и ексминистъра на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Във връзка с изнасянето на СРС-та Бойко Борисов заяви, че наглостта на някои хора е стигнала дотам, че да го подслушват в дома му.

Малко по-късно прокуратурата обяви, че Николай Кокинов е подал оставка.

Водещи