МВР: Няма задържани гранични полицаи при акцията на "Лесово" (Обновена) 27.09 | 11:01

Окръжната прокуратура в Ямбол е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител

От iNews.bg

Няма задържани гранични полицаи при акцията на ДАНС и МВР на граничния пункт "Лесово”. Някои от работещите на пункта граничари са били разпитани, съобщиха от прокуратурата.

Акцията, която се проведе съвместно с МВР и под ръководството на Окръжната прокуратура в Ямбол, започна в събота следобед и приключи след полунощ.

По неофициална информация операцията е била срещу корумпирани служители на Гранична полиция. Служители от МВР дори заявиха, че са задържани гранични полицаи, участвали в канал превеждане на бежанци от Лесово към София, Брегово, Връшка Чука и Сърбия. От МВР обаче обясниха, че служителите само са разпитвани и освободени. 

По-късно стана ясно, че окръжната прокуратура в Ямбол е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Наказателното производство е за подкуп от полицейски служител и е повдигнато по време на вчерашната спецакция на МВР и ДАНС на ГКПП-Лесово.

 

Прокурор Милен Божидаров посочи, че на този етап наказателното производство е заведено срещу неизвестен извършител, тъй като: "Органите на полицията и ДАНС не са предоставили никакви данни на прокуратурата, които да дадат основание да се съберат доказателства за повдигане на обвинения срещу конкретно лице”. Работата по случая продължава в рамките на предвидените процесуално-следствени действия.

Водещи

Най-четени