МВР: Повече данни по случая с Адриан Златков може да му навредят 31.08 | 15:59

Това, че има заложник, налага хигиена на информацията в обществото, каза Младен Маринов

От iNews.bg

Имаме заложник сред похитителите и това изисква хигиена на информацията, която изтича в публичното пространство. Това каза на брифинг главният секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов за случая с изчезналия 25-годишен син на бизнесмен в района на село Герман, предаде "Фокус".

"По отношение на случая, има образувано досъдебно производство в Софийска градска прокуратура, под ръководството на наблюдаващ прокурор се извършват всички процесуално-следствени действия. Спецификата на този вид престъпление, тъй като реално имаме заложник сред похитителите, изисква да има една хигиена на информацията, която изтича в публичното пространство. Информация по отношение на разследването няма да бъде давана, защото първата ни цел е да запазим живота и здравето на похитения", коментира още Маринов.

1969491

Той увери, че е създадена организация и че са включени абсолютно всички структури, които са компетентни да работят по този вид престъпна дейност, включително са включени експерти от Института по психология по отношение на работата с родителите и близките.

"Всяка информация, която касае случая, може да бъде дадена на СДВР, МВР, има хора, които ще я поемат, анонимността на подателите е гарантирана. До момента нямаме свидетели, които да дадат информация дали към лицето са прилагани насилствени действия. Обявен е за изчезнал от бащата, тъй като ползваният от него автомобил е бил изоставен", каза още главният секретар на МВР.

Водещи

Най-четени