МВР и РЗИ ще следят за спазване на КОВИД мерките 28.10 | 14:45

По време на срещата е била обсъдена и дейността на съвместните екипи за системен контрол на спазването на противоепидемичните мерки, разпоредени от министъра на здравеопазването

От iNews.bg

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков и главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров проведоха работна среща с директора на РЗИ - София д-р Данчо Пенчев, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При разговорите са били набелязани съвместни мерки за предотвратяване на евентуални фалшификации на сертификатите за ваксиниране. Постъпващите и обобщавани в РЗИ данни за поставените ваксини и издадените сертификати ще се анализират от здравните инспектори. При съмнения за злоупотреби, сигналите своевременно ще се подават на структурите на МВР за проверка.

Идеята е този механизъм да се прилага на национално ниво, посочват от вътрешното министерство и допълват, че главният секретар на МВР е разпоредил на всички ОДМВР в страната да завишат контрола.

По време на срещата е била обсъдена и дейността на съвместните екипи за системен контрол на спазването на противоепидемичните мерки, разпоредени от министъра на здравеопазването.

Водещи

Най-четени