МВР призова: Столичани да протестират мирно 20.02 | 16:59

Довечера отново ще има протест на Орлов мост в София

От Кремена Бедерева

Столичани да изразят позицията си по мирен начин. Това призоваха от Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) във връзка с постъпила информация за подготвяни крайни действия по време на организираните за тази вечер протести, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Ако гражданите забележат хора, които провокират ескалиране на напрежението или проявяват агресия, да съобщят своевременно на униформените служители или подайте сигнал на тел. 112. Полицията призовава гражданите рязко да се разграничат от проявите на вандализъм.

Служителите на реда не търсят конфронтация. Основната им цел е да пазят на първо място здравето и живота на хората, както и личното и обществено имущество, сигурността и спокойствието – в интерес на всички ни.

Тази вечер в столицата от 18,30 часа граждани отново ще излязат на протест. Протестът се организира във facebook и сборното място е Орлов мост.

Протестът е насочен срещу високите сметки за ток и парно, бедността и мизерията в страната. Участниците в протестите от последните дни са недоволни и от полицейското насилие, с което бяха съпроводени протестите в столицата.

Апелът на СДВР идва, след като няколко поредни дни в столицата се провеждат протести, които завършват със сблъсъци с полицията и протестиращите. Вчера вечерта дори имаше случаи на ранени, хвърляне на камъни и сигнални ракети и напрежението ескалира.

Водещи