МВР пусна нови записи, свързани с убийството на Георги в Борисовата градина 14.09 | 20:12

Старите мъгливи кадри на момчето, издирвано като свидетел, са обработени от ФБР

От iNews.bg

МВР пусна нови записи от Борисовата градина, свързани с убийството на Георги Игнатов на 2 юни тази година. Убиецът на Георги все още е неизвестен. На кадъра се вижда как младо момче, облечено в сини дънки и черен прилепнал пуловер тича по тротоара край парка по бул. "Драган Цанков". Според записите кадрите са от времето, когато се счита, че е извършено престъплението.

 

Седмица след трагедията на 2 юни в Борисовата градина, при която 16-годишното момче загина, СДВР пусна видео, на което се вижда момче, тичащо минути по-късно от района на убийството. Според полицията това момче се издирва като свидетел. Въпреки че кадрите бяха разпространени преди около три месеца и бяха проверени сигнали от граждани, все още развитие по случая няма.

"Предоставили сме кадри, на които с помощта на партньори, сме направили опит да изчистим максимално записа, който преди време пуснахме. Молбата ми е да го излъчите във вашите централни емисии и да призовем гражданите за активност. Имам надежда при по-продължително излъчване ще се появи сигнал, каза по БНР директорът на СДВР Младен Маринов.

Кадрите, разпространени днес, са обработени от експерти на ФБР, обясни Маринов. 

Водещи

Най-четени