МВР с внезапни проверки на студентските купони тази нощ 08.12 | 11:07

Пожарникари ще инспектират изненадващо дискотеки и барове. Акцията ще продължи до Нова година

От iNews.bg

Освен засилено полицейско присъствие около най-популярните заведения заради студентския празник, служители на МВР ще правят и внезапни проверки по барове и дискотеки в разгара на купоните през нощта. Внезапните проверки обаче няма да са от страна на ченгетата, а ще извършват колегите им от пожарните служби. Това съобщи комисар Георги Толин, началник на отдел "Държавен контрол" в Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", предаде "Фокус".

"Проверките продължават, особено във връзка с Коледните празници, така че собствениците и управителите на обекти не трябва да бъдат спокойни. Проверили сме 561 обекти на територията на цялата страна, като са констатирани нарушения в 118 случая, за които са взети съответните административни мерки във вид на писмени предписания, а за по-тежките нарушени – актове за установяване на административни нарушения. Броят на актовете до момента е 24, а на писмените предписание – 118", обясни комисар Георги Толин.

Той подчерта, че в рамките на днешния ден проверките ще бъдат насочени най-вече по големите туристически курорти като Банско, Пампорово и Боровец.

Водещи

Най-четени