МЗ: Не сме получили доклада на АДФИ за "Пирогов" 21.02 | 13:40

Проверката бе по повод доклад на Здравното министерство, в който се твърди, че има сериозни нарушения с проведени обществени поръчки в лечебното заведение

От iNews

В Министерството на здравеопазването все още не е получен доклад от Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), съобщават от ведомството.

 "На основание чл. 20, ал. 3 от Закона за държавната финансова инспекция и чл. 32 от Правилника за прилагане на същия закон, МЗ следва да бъде уведомено от директора на АДФИ за резултатите от извършената финансова инспекция. Съгласно законовите разпоредби УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" ЕАД има законоустановен срок да представи становище по връчения доклад, след което следва да бъде изготвено заключение по доклада. Коментар по констатациите от извършената проверка на АДФИ може да бъде направен едва, след като екипът на Министерството се запознае със съдържанието на документа", подчертават в съобщение до медиите от здравното министерство.

 Няма данни за престъпления, злоупотреби и корупционни практики в "Пирогов" според доклада на Държавната финансова инспекция стана ясно по-рано днес. Това твърдят от болницата, които са получили копие от проверката. Все още тече 14-дневният срок, в който "Пирогов" трябва да изпрати становището си и едва след това АДФИ ще изготви заключение към доклада. Проверката бе по повод доклад на Здравното министерство, в който се твърди, че има сериозни нарушения с проведени обществени поръчки в лечебното заведение. Тогава министър Христо Хинков поиска и оставката на директора на "Пирогов". Прокуратурата също е сезирана и все още не се е произнесла.

Водещи