Майдел зове Бил Гейтс да помага на африканците, за да не мигрират 09.10 | 14:33

Проблемът с миграцията може да бъде решен, ако държавите и народите в Африка се развиват, казва тя

От iNews.bg

"Миграцията е една от темите, които предизвикват най-голямо разделение, не само в ЕС, но и в света. Необходими са партньори като фондацията "Бил и Мелинда Гейтс”, за да се намери устойчиво решение и да се намалят икономическите причини за миграция. Трябва да се съсредоточат усилия в развитието на държавите от Африка. Нека работим заедно”, заяви българският евродепутат Ева Майдел в разговор с Бил Гейтс на 09 октомври 2019 г. в Брюксел.

Ева Майдел бе сред няколкото евродепутати, с които основателят на технологичния гигант "Майкрософт” и филантроп Бил Гейтс се срещна, за да разкаже за работата си за решаване на проблеми в Африка като глад, недобро здравеопазване, бедност и климатични промени. "ЕС винаги е бил лидерът в световен мащаб по инвестиции в политиките за развитие и хуманитарна помощ. Когато тези инвестиции се съчетаят с финансиране на научно-развойна дейност, резултатът няма да закъснее и ще имаме работещи решения за държавите от този континент.”, коментира още българският евродепутат.

Участниците в дискусията се обединиха около идеята, че сред основните причини, които карат хората да емигрират от Африка са именно проблемите със здравеопазването и епидемиите, бедността и климатичните промени. "Винаги ще е късно, ако единствено реагираме, когато хората са вече на границите или в лодките на път за Европа. Това поражда напрежение, страх и усещане за липса на контрол, както у приемащите държави, така и у самите мигранти. Мерките трябва да се взимат отрано.” заяви Ева Майдел.

Водещи

Най-четени