Майка и дъщеря са арестувани заради убитата Александра 11.04 | 19:47

Северина е жената, която живее на съпружески начала с хотелиера Веселин Тошев

От Теодора Кокаланова

Две жени - Северина Петкова Димитрова и 60-годишната й майка Светлана Димитрова, са арестувани заради убитата Александра в Поморие, съобщава Флагман.бг. Северина е жената, която живее на съпружески начала с хотелиера Веселин Тошев, чиито семеен хотел "Лагун" бе претърсен тази сутрин от полиция.

Светлана Димитрова е нейната майка. И двете са от Златоград, но са се преместили да живеят в Поморие преди 9 години, където Северина се запознава с Веселин Тошев. Те имат две момиченца на 6 и на 2 години. Голямото момиченце е било в една детска градина заедно с изчезналата  Александра. До преди две години семейството на Александра - Ивалина и Веселин Тодорови - често посещавали хотела на Веселин Тошев.

Не е ясно защо са прекратили тази връзка. 

Арестът се случи малко преди да стане ясна трагичната вест, че Александра е намерена мъртва.

В 17.30 часа полицията пусна от ареста Веселин Тошев. Причината - няма кой да се грижи за двете им момиченца. С него във фоайето на хотела е имало и трима полицаи.

"Аз съм почтен човек, дете не съм отвличал. Познавам Северина добре и тя не е способна на такова нещо. Разбиха ми 40 врати на хотела. Държаха ме 8 часа, с един и същи въпрос - да призная каква е връзката ми с отвличането на детето", каза Тошев. 

Малко преди полицейския щурм на хотел "Лагун" в 9.00 часа, Тошев и готвачът му били засечени до близкия светофар и натикани в полицейска кола. Полицаите му обяснили, че се провежда операция по търсене на контрабандни цигари в хотела му - това било официалната версия, но всъщност задържаното му било заради отвличането.

Принудиха ме да карам към къщата на майка ми - 75-годишна болна жена, за да претърсят дома. След това ме накараха да ги закарам на вилата си в село Каменар, която също претърсиха. Не ми казаха обаче, че в това време са вилнели в хотела ми, каза Тошев. 

Водещи

Най-четени