Майка изостави бебето си в двор, след 12 часа го потърси 18.12 | 10:17

Никой от фамилията на момиченцето не иска да се грижи за момиченцето

От iNews.bg

Деветмесечно момиченце бе изоставено снощи в жилищна кооперация на ул. "В. Априлов" в Пловдив.

Детето било в количка, добре облечено. След сигнал, полицията веднага се отзовала, социалните поели детето. То било прегледано, съвсем здраво е. Настанено е в Детска клиника на УМБАЛ "Св. Георги".

Снимката на намереното дете бе публикувана в местен сайт с призив към всеки, който може да установи самоличността на малката и на родителите. Разпространена от десетки във Facebook, снимката наистина доведе до бързо разплитане на случая.

Оказа се, че майката на детето е разведена, малкото момиченце е третото й дете и в момента тя живее с друг мъж на семейни начала в пловдивско село. Не е ясна причината, поради която е изоставила детето, нито подробности по случая.

1613884

Реакцията на потребителите на социалните мрежи е еднозначна- мнозина поискаха да осиновят детето, всички заклеймиха майката. От първоначалните данни се знае само, че детето е оставено от жена. Майката на детето е задържана в полицията.

Първоначално е обяснила, че детето било взето от нея и оставено от друг. После, обаче, станало ясно, че тя съвсем съзнателно е изоставила дъщеря си в двора на кооперацията, защото не може да се грижи за нея и никой от фамилията не я иска.

 

 

 

Водещи

Най-четени