Майка прояви изключителна небрежност и малкото й дете е с опасност за живота 18.06 | 17:45

От УМБАЛ – Бургас казаха, че са подали сигнал до Агенцията за закрила на детето

От iNews.bg

Лекари от УМБАЛ – Бургас се борят за живота на 2-годишно момченце от Айтос. Преди 3 дни детето порязало със стъкло ръката си и майката го завела в общинската болница, пише flagman.bg. Там лекарите установили, че е засегната важна артерия и детето трябва да бъде оставено за лечение, но майката отказала.
 
На другия ден, след като видяла, че състоянието на момчето се влошава, майката го докарала в Спешното отделение на УМБАЛ – Бургас. Дежурният лекар превързал раната и настоял пред майката, която е от ромски произход, детето да бъде оставено в болница. Тя обаче подписала декларация и се прибрала с него в Айтос.

Днес момченцето е докарано с линейка в изключително тежко състояние. Изследванията на кръвта показали, че нивото на хемоглобин е на критичната граница – 39 г/л при норма от 140. При такива ниски показатели човек колабира и постепенно всички важни органи престават да работят. В момента лекарите се борят за живота му.

От УМБАЛ – Бургас казаха, че са подали сигнал до Агенцията за закрила на детето, но отказаха подробности по случая.

Хора от този етнос много пъти проявяват небрежност за здравето си, а когато – не дай, Боже! – се случи най-лошото, не търсят вината в себе си, а прииждат на тумби в болницата и се нахвърлят върху лекарите.

Водещи