Майката Паоло: Ако един човек кара по-внимателно, значи има смисъл 07.09 | 12:50

4-годишното момченце беше прегазено на пешеходна зона в Стара Загора

От Теодора Кокаланова

Живея на 100 метра от мястото, но не повече от три пъти съм минала от там. Безразлично ми е какво наказание ще получи Георги Сапунджиев. Това заяви  майката на загиналия Паоло – Красимира Иванова.

"Каквото и наказание да получи виновникът, детето ми няма да се върне, няма да го има. Иска ми се обаче делото, което се води, да бъде повод хората да се замислят, когато шофират. Ако поне един човек някак си се промени като чете за Паоло и кара по-внимателно, значи има смисъл", добави Красимира.

Майката потвърди, че виновникът за инцидента не се е опитал да се свърже с тях до момента, съобщи bTV. "Чувала съм, че е казвал, че съжалява. Това не е стигнало до нас. Човешкото в човека трябва да пробие в един такъв момент. Надявам се общественият отзвук от делото да е по-голям от нашата трагедия и да накара хората зад волана да бъдат по-внимателни", заключи Красимира.

Апелативният съд в Пловдив потвърди взетата от Окръжния съд в Стара Загора мярка за неотклонение "домашен арест" на Георги Сапунджиев.

Трагичният инцидент се случи  около 19:00 часа на 2 юни на пешеходната улица "Цар Симеон Велики" в Стара Загора. 44-годишният Георги Сапунджиев предприема неразрешена маневра от улица "Кольо Ганчев" с огромния си джип Land Rover и навлиза в пешеходната алея в опит да направи обратен завой пред СОУ "Васил Левски".

Под гумите на огромната машина попада 4-годишният Паоло Иванов с велосипеда си. Свидетели на ужаса стават родителите му Иван и Красимира Иванови и неговата близначка Анжела. Пристигналите на място екипи на Спешна помощ само констатират смъртта на детето. 

Водещи

Най-четени