Майката на стрелеца от Лясковец: И аз не знам защо синът ми уби полицай 23.03 | 18:20

Петкова твърди, че синът ѝ пръв е бил ранен

От Цанка Донкова

"И аз не знам защо синът ми уби полицай. Преди това полицаите са идвали много пъти. Изсякоха див орех и вишна около къщата ни. Те не искаха да се предадем. В 5 ч. сутринта разбиха прозорците, викаха много, но не им се разбира какво викаха. Чупеха стъклата. Със сина ми да видим какво става и Петко падна ранен". Това заяви майката на стрелеца от Лясковец - Петко Петков, Стефанка Петкова в ефира на TV7.

На 14 март Петков се барикадира в къщата си в Лясковец и застреля един от спецполицаите, дошли, за да изземат оръжията му. При акцията други трима служители на реда бяха ранени.

Според Петкова обаче синът ѝ пръв е бил ранен, а не както се твърди в официалната версия, че той е бил прострелян, след като е ранил баретите.

"Само в кухнята не се стреляше. Той (Петко - бел. ред.) си лягаше с пушката. Никой не го е викал в полицията. Видя, че снимат и предположи, че ще ни нападнат", добави Петкова. Тя поясни, че преди 10 години Петко завършил курс за ловджия и си купил пушка.

"След това започнаха да идват полицейски коли. Съседите ни се оплакваха постоянно от нас. Не излизаше три години. Достраша го, защото през 1994 г. апартаментът ни беше разбит и тогава беше написано "Смърт за вас". Не сме го писали ние", категорична е Стефанка Петкова.

Петкова призна за убийството, но уточни, че е имало причина за него.

"Ние убихме полицая, но той беше в нашия коридор. Петко Имаше три пушки. Не знам дали синът ми е бил луд. Аз му пазарувах и го перях. Не искаше да се жени. Карах го, но той не искаше", каза още Стефанка Петкова.

Водещи

Най-четени