Майката на убиеца от Лясковец: Той си е нормален, за какво му е лекар 18.03 | 08:53

"Те дойдоха у нас, той не е отишъл в дома му или в полицията да го убие", коментира тя

От Теодора Кокаланова

"Той си е нормален, за какво му е лекар. Ако го вкарат в затвора, ще се обеся, без него не мога. 53 години не сме се разделяли никога", каза майката на Петко Петков пред Нова телевизия. Петков откри огън и причини трагедията в Лясковец. Уби спецполицая Емил Шарков и рани други трима негови колеги, които претърпяха множество операции. Обезпокоително майката отказва да приеме, че синът й има някакъв психичен проблем. 

Тя категорично не вярва, че синът й е убил командос Емил Шарков. "Покачиха се на една стълба и затова се случи трагедията. Защо толкова полицаи дойдоха незнам. Той ме изтърпа и 4 часа се занимава с тези неща. Чак към 9 ме помоли да извикам линейка. Стоя на цимента 4 часа, настинал", разказва още тя. Дори да се окаже, че Петко е убил полицая тя обяви, че няма да го обвини - "Те дойдоха у нас, той не е отишъл в неговия дом или в полицията да го убие", отбеляза майката на Петко. 

Тя отрече и факта, че синът й е отправял заплахи, че ще стреля по децата. "Учениците хвърляха камъни по прозорците, затова сме подавали жалби", коментира тя. Разказва, че 2010 започнали да изпращат коли и това било причината синът й да се затвори, защото го е дострашало. "Притесних се, че не е излизал, но какво мога да направя. За него нямаше изолация, намираше си нещо да ремонтира, имаме 4 тераси, разхождаше се", коментира още тя. 

"Той си е ловец и си има пушка, не съм му осигурявала патрони, това са глупости", допълва майката на Петко. Преди да се изолира от околния свят синът й за последно работел като екскурзовод на морето. Имал и приятелка, която искала да се оженят. Разделили се, защото той не бил готов. 

Водещи

Най-четени