Майката на убиеца от Лясковец е под 24-часов полицейски надзор 19.03 | 08:38

В града витае слух, че майката и сина са имали сексуални отношения

От Теодора Кокаланова

Полицията в Горна Оряховица непрекъснато държи под контрол майката на лудия убиец от Лясковец. 76-годишната Стефанка Савова няма повдигнати обвинения. Официално твърдят, че е свободен гражданин, но при всяко напускане на приюта, където е настанена, я чака патрулка.

След кървавата престрелка в Лясковец Стефанка е притеснена за сина си, защото чула по медиите, че са му извадили бъбрека. Иска да си види къщата и да остане там. Мъчно й е, че са я надупчили като сирене с куршумите, а с мъжа си я вдигнали с години лишения.

Заради странното внимание към 76-годишната жена от страна на полицията тръгна слух, че тя е защитен свидетел на обвинението срещу сина си. "Не е защитен свидетел. Тя все пак е майка на обвиняемото лице. Засега е само свидетел", съобщават от Окръжната прокуратура в Търново.

5-и ден след кървавата престрелка къщата на ул. "Капитан Дядо Никола" остава под охрана. Там постоянно има патрулка или цивилна кола с полицаи. Според съседите майката на Петко е виновна за всичко, което се случи. " Тя го насъскваше и го подлуди", твърдят те. 

В Лясковец витае и слух, че майка и син са имали сексуални отношения. 53 години не се били делили, освен докато Петко бил в казармата.

Вероятно другата седмица раненият Петко Петков ще бъде преместен в затворническата болница в София. Такова решение са взели вчера хирургът, извършил операцията, д-р Николен Стойнов и реаниматорите.

Петков вдигал температура и в отделението по реанимация и анестезиология в търновската болница се притеснили, че е възможно да развие инфекция.

В петък е обжалването на наложения постоянен арест на Петко. За второто заседание в реанимацията ще трябва да дойде състав на Апелативния съд.

Петко Петков, който в петък сутринта се барикадира в къщата си в Лясковец, стреля по полицаи, уби командоса Емил Шарков и рани още трима.

Водещи

Най-четени