Майката, съсякла сина си с брадва, е лежала в Карлуково 14.08 | 13:45

Ако се установи, че Горица е невменяема, обвинението срещу нея ще отпадне

От Теодора Кокаланова

74-годишната Горица Галчева от Добринище, която уби с брадва 42-годишния си осиновен син Йордан, е страдала от психическо заболяване. Жената е била настанявана за лечение в психиатричната болница в Карлуково и в продължение на 20 години се е водила на отчет в Центъра за психично здраве в Благоевград.

Лекарите я отписали служебно от отчет, тъй като не посещавала контролни прегледи. Наблюдаващият прокурор по делото Станислава Арабаджиева е внесла искане в съда тя да бъде настанена в специализирано заведение за психиатрично изследване.

Ако се установи, че Горица е невменяема и не може да разбира и ръководи постъпките си, обвинението срещу нея автоматично ще отпадне. Докато не се произнесат лекарите, тя няма да бъде разпитвана по досъдебното производство.

На 6 август Горица уби с брадва сина си. След пиянски запой доведеният й син Йордан Галчев налетял да я бие. За да се спаси, тя го ударила с брадвата. Близки на Горица твърдят, че жената била системно тормозена и пребивана от доведения си син, съобщава struma.bg

 

 

Водещи

Най-четени