Майстори-готвачи кръстосват черпаци в Пловдив 19.04 | 14:56

Те ще се състезават в няколко сфери на кулинарията: сладкарство, пицарство и карвинг декорация

От Кремена Бедерева

Днес на Международния панаир в Пловдив започнаха състезанията за Националната кулинарна купа "България 2013". Над 60 готвачи ще "кръстосат шпаги".

Те ще се състезават в няколко сфери на кулинарията: сладкарство, пицарство и карвинг декорация.

За целта са им предоставени над 5 тона продукти, с любезното съдействие на голяма търговска верига. Голямата надпревара ще продължи и утре (20 април). Компетентни оценки ще са дават от елитно жури.

Майстор-готвачи са дошли специално за случая от Англия, Италия, Норвегия и Испания.

Има тенденция към завръщане на традиционната българска кухня, която измества ексцентричните менюта, повлияни от чужди кухни. Участниците ще преминат през няколко етапа.

Какво трябва да сготвят готвачите, за да спечелят приза "Най-добър готвач" или пък "Кулинарен отбор на България", вижте на Kulinar.bg.

Водещи

Най-четени