Мамят онкоболни българи в Тайланд 29.07 | 20:15

Израелска фирма ежедневно рекетира семействата на пациентите

От Теодора Кокаланова

Сигналът за измама при лечението на онкоболни е подаден от близките на Ева Иванова и Татяна Василева от София, които преди месец са заминали да се лекуват в Тайланд.

За терапията, която им обещавала чудеса, двете семейства са платили по 80 хиляди долара на израелска фирма, чието седалище е в САЩ, предаде bTV. Цяла седмица българите са държани като заложници в Тайланд, заради поискани огромни суми за допълнителни манипулации.

Пет години 34-годишната Ева се бори с най-страшната диагноза - рак на гърдата. Последната й надежда за живот е имунотерапията в Тайланд. Тя обаче не дава резултат и Ева почива.

"Седим си вкъщи и нейния гроб не го знаем къде е. През цялото време от болницата искат пари. Тялото не се освобождава от Тайланд. Не може да дойде тук, защото ни искат тия 36 хиляди долара за последните манипулации, отделно - за погребална агенция да го докара до тук", обяснява Иван Иванов, баща на Ева.

В същата клиника и през същата фирма в Тайланд е заминала и 54-годишната Татяна. Схемата и при нея е същата - ежедневно се искат пари. Близките на Татяна твърдят, че тя е държана повече от седмица в болницата като заложник - без документи и без право да си тръгне, докато те не платят. Близките на Ева вече са поискали съдействие от външно министерство, а семейството на Татяна е сезирало прокуратурата.

 

 

Водещи

Най-четени