Манолова: Ако Борисов се опита да открадне изборите, ще бъде наказан 11.12 | 18:10

Ангажирахме се с Фонд за Северозапада с 250 млн. лв. първата година и всяка година по 500 млн. лв., заяви Манолова

От iNews.bg

Ако Борисов се опита за пореден път да открадне изборите от българския народ, ще бъде наказан и изборите ще са отворени. Няма логика ГЕРБ да е победител на следващите парламентарни избори. Хората не ги искат. Колкото и гласове да купуват, колкото и фирми да смачкат, колкото и хора да притискат, няма как българите отново да изберат Борисов.

Това заяви председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова пред медиите във Враца, където днес се срещна с граждани.

Борисов се провали и всеки негов ден във властта се мери в починали души без медицинска грижа. Властта абсолютно изпусна пандемията, а хора с други заболявания не получават адекватна лекарска грижа и губят живота си. На седмична база смъртността е два пъти повече в сравнение с миналата година, посочи Манолова.

Тя подчерта, че в Бюджет 2021 няма нищо за обикновените граждани и за бизнеса. Парите от Фонда за възстановяване и устойчивост, отново ще отидат при приятелските фирми на властта, ако ги оставим на това правителство. 3 млрд. лв. за саниране, почти 1 млрд. лв. за ЖП гари, няколко стотин милиона за изграждане на индустриални зони. Всичко това е за строителните фирми, които са добре охранени от властта. А останалият бизнес?, посочи Манолова.

Обидно е доходите в България да са 500-600 лв., затова приоритет на "Изправи се.БГ" е драстичното повишаване на доходите на българските граждани. Румъния влезе заедно с нас в Европейския съюз, но няколко пъти увеличават доходите, защото властта има това за приоритет. В България приоритет на властта са пълни чекмеджета, нахранени приятелски фирми и лично благоденствие, категорична е Манолова.

Тя допълни, че "Изправи се.БГ" взаимодейства с другите извънпарламентарни субекти за опазване на изборите. Ще направим организация и на защитени сървъри ще се качват всички протоколи, за да сме готови с паралелното броене преди Михаил Константинов да е нагласил резултатите в полза на Борисов, обясни Манолова.

Извънпарламентарните субекти, които искаме реформи и разграждане на едноличния модел, събрани заедно, ще имаме първи резултат, заяви тя на въпрос кой ще спечели парламентарните избори.

"Изправи се.БГ" пое ангажимент за създаване на държавен фонд за Северозапада и други изоставащи райони, в който да се събират средства за важни за общините проекти. Предвид Бюджет 2021, пари в държавата има. Първата година в този фонд да са 250 млн. лв., а след това всяка година да се включват по 500 млн. лв., за да има устойчивост, каза още тя.

Водещи

Най-четени