Манолова: БСП е демократична партия - нормално е да се караме 30.08 | 09:43

"Тръгваме на изборите нахъсани за победа", заяви тя

От Цанка Донкова

Ние сме единствената демократична партия - нормално е да се караме. Това заяви в ефира на Нова телевизия Мая Манолова от БСП по повод реденето на листите в Столетницата. Тя посочи, че за ГЕРБ нищо не се е чуло, тъй като там е ясно, че двама души подреждат листите. "Нормално е при нас да има повече емоции в този процес", коментира Мановлова.

Според нея цялата тази енергия при подреждането на листите през последните дни е била повече от излишна, защото този път окончателното подреждане ще го направят българските граждани.

"Има преференция със седемпроцентен праг”, посочи Манолова. Тя уточни и самото подреждане на листите. Тя посочи, че Георги Кадиев не е наказан с определеното му място.

"Георги Кадиев е подреден на неизбираемо място с тайно гласуване. Това е демократичен механизъм. Той естествено има своите недостатъци", обясни Манолова и подчерта, че впечатлението, че Кадиев е наказан, е погрешно.

Според нея още от БСП тръгват на изборите нахъсани за победа.

"През 2013 г. беше ясно, че управлението с ДПС ще е нестабилно, че влизаме в риск, но ние поехме отговорност, защото Борисов тогава просто хвърли оставка. Тогава мислихме за държавата, а не за дивидентите на БСП", обясни тя.

Според Манолова след изборите коалиция на БСП с ДПС е невъзможна, защото имало вътрешна съпротива срещу това в самата БСП. С ГЕРБ също не било възможно да се прави коалиция.

На въпрос дали партията на Николай Бареков България без цензура е вариантът на БСП за коалиция, Манолова обяви, че това ще решат избирателите.

"Заявените от Борисов 160 депутати са абсолютно нереалистични. Той борави по същия начин и с държавния дълг. Борисов и ГЕРБ се интересуват единствено от това как да влязат във властта, как да управляват те", завърши Манолова.

Водещи

Най-четени