Манолова: Все едно обирджия да ме обвинява, че не е станал милионер 15.05 | 15:10

Депутатката говори за задържаните бюлетини

От Филипа Тодева

Кой трябва да се обяснява - аз или тези, които са готвили гигантската фалшификация на изборите, запита депутатът Мая Манолова на извънреден брифинг след огласената от прокуратурата информация за задържаните бюлетини в Кюстендил.

Манолова обясни, че е получила сигнал, че се готвят допълнително напечатани бюлетини, с които ГЕРБ ще контролира вота. Затова го е оформила и го е изпратила като сигнал до прокуратурата.

"Честно казано, не разбирам тази истерия, която се вихри днес около подаването на сигнала. Това е все едно да знам за подготвян банков обир, да сигнализирам и след това обирджията да ме обвинява, че не е станал милионер", коментира тя.

Манолова заяви, че няма да спори с Бойко Борисов, щом той смята, че проверката на прокуратурата му е отнела 5-6% електорална подкрепа.

Напечатаните бюлетини са били с 10% повече от избирателите, заяви Михаил Миков.

Според него Централната избирателна комисия (ЦИК) не може да взема страна и трябва да упражни правомощията си. Миков посочи, че изключва тук прокуратурата, тъй като обвинението си вършило работата.

По думите му ЦИК трябва да установи как е сключен договорът, кой от Министерския съвет е участвал в процеса и кой носи отговорността за нарушенията на Избирателния кодекс.

Най-четени