Манолова: Опасявам се за моето име както и за останалите 130 граждани, които са били подслушвани абсолютно незаконно 17.09 | 15:30

Това заяви Мая Манолова на брифинг относно казуса със 130-те подслушвани лица около миналогодишните протести

От iNews.bg

Опасявам се за моето име, но и на хората в "Изправи се БГ!", както и за останалите 130 граждани, които са били подслушвани абсолютно незаконно. Самото класифициране на информацията също незаконно. Специализираната прокуратура е поискала разрешение от специализирания съд, който е дал разрешение за това е подслушване. Това заяви Мая Манолова на брифинг относно казуса със 130-те подслушвани лица около миналогодишните протести.

Тя окачестви това като грандиозно посегателство върху гражданските им права. "На мен не ми е известно да има друга европейска държава, която уж по законен начин да подслушва само заради поискана оставка на правителството. Това е техният грях, поискаха оставка на Борисов", посочи тя.

"Още днес може да поискаме от спецпрокуратурата официална информация били ли са подслушвани тези лица или не", посочи Манолова. Тя поиска държавните органи, които са участвали в това, да получат санкции, както "това безобразие да бъде прекратено".

Водещи

Най-четени