Манолова: Парламентът се занимава с теми, които са извън дневния ред на българските граждани 19.08 | 13:45

"Не сме Фейсбук република. Осем комисии са на ИТН"

От iNews.bg

Не сме Фейсбук република, ние сме парламентарна република. Осем от председателите на парламентарни комисии са на "Има такъв народ". ГЕРБ има председател в Комисията по медии и Комисията по правата на човека, след сцените с полицейско насилие.

ДПС има двете ключови позиции - в икономическа комисия и регионална комисия. Това заяви председателят на парламентарната група "Изправи се БГ! Ние идваме!" Мая Манолова пред медиите в парламента относно позицията на "Има такъв народ", че минават в опозиция. Всеки може да прецени кой е в опозиция по това на кого какво председателство на комисия му е предоставено. Време е да спрем да се занимаваме с позиции и постове. Парламентът се занимава с теми, които са извън дневния ред на българските граждани, каза тя.

Опитах да насоча вниманието на ръководството на парламента към пожарите в Родопите, но председателите на комисии си разпределяха залите и отказаха да се заемат с въпроса. Няма да се занимаваме с разпределяне на комисии и зали. Отиваме в Югово, като доброволци, да подкрепим хората и да видим дали пожарната има достатъчно екипировка и средства за горене на пожари, подчерта тя.

По думите й гражданите се вълнуват от увеличението на цените на тока и основните продукти, четвъртата COVID-вълна, мигрантската криза, но парламентът не се занимава с тези проблеми. Фирмите ще фалират заради скъпия ток и ще има вълна от безработица, каза Манолова и подчерта, че очаква президентът да не бърза с връчването на втория мандат, за да има време за актуализация на бюджета, така че да има пари за медиците, бизнеса, пенсиите, пожарната и Гранична полиция. Ще направим всичко възможно публично и прозрачно да бъде сформирано правителство, защото това очакват хората. Готови сме утре или в началото на другата седмица да започнем публични разговори с всички формации, извън ГЕРБ и ДПС, така че да бъде излъчено правителство с насочен мандат, до следващата пролет. Ако друга парламентарна формация инициира такива разговори, ние ще се включим. Отговорността изисква да спрем с политическия инат, заяви тя.

Водещи

Най-четени