Манолова: Плашещо е, че Борисов не разбира политиката, почна мръсна кампания 05.09 | 11:16

"Първото нещо, ако влезна в столична община е да отворя вратата за гражданите. Второто ще е детската площадка пред 13-ти блок в "Овча купел" 2 и ще отида лично да отключа спортното училище в с. Кривина, посочи Манолова

От iNews.bg

Имам ангажимент да се отнасям добре към гражданите и да изглеждам добре за вашите зрители. Това заяви кандидатът за кмет на София и бивш омбудсман Мая Манолова на въпрос дали е била на фризьор тази сутрин.  Тя веднага започна с коментар за бъдещия сблъсък с настоящия кмет Йорданка Фандъкова и предстоящата предизборна кампания. ГЕРБ започна с агресивна, черна и мръсна кампания. Последните два месеца започна с опити да бъда натискана, дискредитирана. От страна на опонента не се очаква позитивна кампания. Бяхме свикнали на Цветанов, който обясняваше, че ще прави позитивна кампания", допълни тя.

По думите й заради тази ситуация е щяло да бъде агония, ако остане омбудсман. Тя отговори и на думите на Борисов, че той е човекът, който най-много й е помагал. "Никога не съм искала от премиера помощ или подкрепа за себе си. Никога не съм искала за Мая Манолова, а за българските граждани. Не ми правят услуга на мен, нямам нужда да ми правят услуга на мен", отсече Манолова.

През последната година властта блокираше усилията ми, за това да работим за хората. На всяка наша инициатива се гледаше като рейтинг, а не какво ще донесе на хората. Агресията, която се разгърна срещу мен и близките ми, агонията в институцията на омбудсмана щеше да е агония", допълни кандидатът за кмет на столицата. Неразбирането на политиката от страна на министър-председателя е плашеща.

Тя отрече твърденията, че е била изгонена от БСП. "Това също е част от фабриката за манипулации. От 4 години не съм член на БСП, От 4 години аз съм безпартийна, и това е честното отношение към българските граждани, защото не мога да ги деля на симпатизанти на определена партия" посочи Манолова.

"Очаквам подкрепа от всички столичани, без значение какви са техните партийни пристрастия. Няма разлика дали ще те окрадат през левия или десния джоб, няма значение дали ще си изкълчиш крака на лявата и дясна плочка. Проблемите на столицата нямат цвят. Битката ще бъде тежка, няма как да се справя сама, посочи тя. Тя обаче отрече да се е виждала с Корнелия Нинова.

"Ще включа мои лични пари, защото това е моя законова възможност".  Манолова изброи и кои са първите три неща, които ще направи като кмет на София.

"Първото нещо, ако влезна в столична община е да отворя вратата за гражданите. Второто ще е детската площадка пред 13-ти блок в "Овча купел" 2 и ще отида лично да отключа спортното училище в с. Кривина, посочи Манолова, като допълни, че ще проведе и разговор с Фандъкова, тъй като тя е в течение с проблемите на столицата и такъв разговор няма да е излишен.

Водещи

Най-четени