Манолова: Правителството на Орешарски не само говори, но и действа 31.03 | 13:57

Това, което обещахме, вече се случва, отсече тя

От Теодора Кокаланова

"Правителството на Пламен Орешарски не само говори, но и действа". Това съобщи Мая Манолова, по време на брифинг пред входа на ремонтиращата се балнеолечебница в Кюстендил. "Това, което обещахме, вече се случва", отсече зам.-председателят на Народното събрание.

Манолова посочи, че в момента вървят ремонтни дейности на външната фасада със средства от фонд "Козлодуй", след което започва и ремонт на вътрешната част. Депутатът от Коалиция за България отбеляза, че министър Таня Андреева ще спази обещанието си и средствата ще бъдат отпуснати от Министерство на здравеопазването. 

Манолова очаква в рамките на следващите няколко седмици да започне и ремонтът на Римската стена в Кюстендил. "Това ще е един от първите проекти в страната, които ще започнат да се реализират от парите на фонда за подкрепа на регионите", допълни още тя. 

Проектът е създаден в рамките на тазгодишния бюджет, по който общината в Кюстендил спечели средства за обновяване на Римската стена и Здравния център на общината", уточни Манолова. Мая Манолова съобщи, че в началото на следващата седмица в Кюстендил ще бъде вицепремиерът Даниела Бобева.

Тя ще се срещне с местния бизнес, заедно с представители на Банката за развитие, съобщи БТА. Предстои в Кюстендил да се състои съвместна среща на бизнеса с директора на Агенцията за инвестиции, както и с представителите на най-големия китайски инвеститорски фонд, който има интереси в България, свързани с балнеологията, допълни Манолова. 

Водещи

Най-четени