Манолова: Тефтерчето на Златанов показа ГЕРБ по бели гащи 11.10 | 10:37

"Една жена от ГЕРБ постъпи като мъж – Искра Фидосова – зад нейния широк гръб се крият мъжете в ГЕРБ", смята Манолова

От Кремена Бедерева

Тефтерчето на Филип Златанов показа истината за управлението на ГЕРБ в цялата й красота – технология, по която се мачкаха хора, съсипваше се бизнес. Това тефтерче показа истината за ГЕРБ по бели гащи.

Това заяви зам.-председателят на Народното събрание от Коалиция за България Мая Манолова при дебатите по освобождаването на Филип Златанов като член и председател на Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси.

"Днешната тема е изключително неудобна за ГЕРБ. Очакваното поведение от страна на депутатите от ГЕРБ беше една идея по-голямо смирение. Очаквах, че ще сте по-тихи от водата и по-ниски от тревата. Получи се точно обратното. Един единствен човек, една жена от ГЕРБ постъпи като мъж – Искра Фидосова – зад нейния широк гръб се крият мъжете в ГЕРБ – г-н Борисов и г-н Цветанов”, каза Манолова.

Според Манолова Бойко Борисов трябва да се извини на Сергей Станишев. Тя уточни, че лидерът на БСП е в Брюксел.

"Инициали С.С. в това тефтерче няма, връзка на когото и да е от БСП с това тефтерче няма”, заяви Манолова.
Красимир Велчев и Емил Радев от ГЕРБ попитаха откъде Манолова знае какви инициали няма в тефтерчето, като от временната комисия не са виждали цялото тефтерче.

"Вашият хленч много напомня за онзи виц за чукчите, че не били читатели, а писатели. Вие не сте читатели на тефтерчето, вие сте автори. И като автори трябва да застанете тихо в ъгъла и да не говорите”, заяви Манолова.

Тя заяви, че Искра Фидосова е постъпила мъжки, за да изчисти името си. Манолова попита кога и останалите от тефтерчето ще постъпят като нея. Колко мъже от ГЕРБ могат да се скрият зад гърба на Фидосова, попита Манолова. Според нея депутатите от ЕГРБ се държат като смешници.

Красимир Велчев се обърна към председателя на парламента: "Защо позволявате на Манолова да обижда народни представители с всякакви квалификации?”.

Председателят на Народното събрание Михаил Миков отговори, че не отговаря за думите на който и да е народен представител.

Мая Манолова на свой ред заяви: "Г-н Велчев както винаги не е в час. Тефтерчето е достъпно по съответния ред на членовете на временната парламентарна комисия”.

Най-четени