Манолова настоява за пълна ревизия на Борисов и обяви, че Слави ще я подкрепи в Парламента 11.04 | 19:38

Хората имат нужда от глътка въздух. Да повярват, че има институции, които работят за тях. Ще направим показно през следващите 30 дни как трябва да работи парламентът, обяви съпредседателката на Изправи се Мутри вън

От iNews.bg

"Не е лошо, че имаме ръбове, на тях ще се убожда Борисов всеки път. Всеки, който е решил да участва в политическия процес, иска или не иска, става политик. Хората са чувствителни и затова реакцията срещу непремерено изказване е бурна. Темата е затворена. Ще имаме силна, подготвена, категорична парламентарна група". Това каза пред БНР Мая Манолова, съпредседател на коалиция "Изправи се! Мутри, вън!".

Тя подчерта, че депутатите от коалицията са готови още в първия ден на парламента да внесат предложение за комисия по ревизия на управлението на Бойко Борисов.

"Разговаряли сме с партията на Слави Трифонов и те ще подкрепят този проект за решение...Ще настояваме да има парламентарен контрол всеки ден на всеки един от министрите на Бойко Борисов. Първи в парламента ще извикаме финансовия министър".

Манолова заяви, че от "Изправи се! Мутри, вън!" ще настояват парламентът да реши изработването на Националния план за устойчивост и развитие да бъде финализиран от Народното събрание, за да бъде изпратен в указания срок и България да не пропусне възможността да получи средствата от Европейския съюз.

Коалицията е готова и с предложението за промени в Изборния кодекс, допълни тя и очерта редицата приоритети, на които ще се заложи в бъдещата работа.

"Хората имат нужда от глътка въздух. Да повярват, че има институции, които работят за тях. Призовавам партиите - спрете да си гледате партийните интереси, спрете с тънките сметки. Хората чакат от нас незабавни действия... Ще направим показно през следващите 30 дни как трябва да работи парламентът". 

Водещи

Най-четени