Манолова поиска от Радев да не назначава Гешев 31.10 | 16:39

Борисов да внесе в парламента обещаните предложения за довършване на съдебната реформа, призова още тя

От iNews.bg

"Призовавам президента на България Румен Радев да чуе гласа на гражданите и да не подписва указа за назначаване на Иван Гешев за нов главен прокурор." Това заяви независимият кандидат за кмет  на София Мая Манолова по време на пресконференция днес в предизборния й щаб.

"Позицията ми по отношение на избора на новия главен прокурор не е от вчера, не е заявена в края на кампанията, не е чак сега, а е пак сега", уточни Манолова и допълни, че за първи път в рамките на предизборната кампания е заявила становището си на 3 октомври в интервю за в. "Капитал", което е публикувано седмица по-късно.

"Казвам го за тези, които се крият и нямат позиция по този изключително важен за българските граждани избор. Казвам го за Йорданка Фандъкова и за Бойко Борисов, които умират от страх", заяви още Манолова. 

"Призовавам Борисов да слезе от джипа и да внесе в парламента обещаните предложения за довършване на съдебната реформа", допълни гражданският кандидат.

Манолова отново заяви, че е готова за дебат с настоящия кмет на София и кандидат за четвърти мандат от ГЕРБ Йорданка Фандъкова.  "Потвърдих три покани за дебат в рамките на тази седмица - на бТВ, на БНТ, на "Спаси София". Човекът, който се крие и бяга от дебат е Фандъкова. Честно, справедливо и редно е това да се знае от столичани", категорична бе тя.

Водещи

Най-четени