Манолова се успокоила, спрели да я заплашват 16.05 | 08:07

Народът иска спешно програмно правителство, заяви червеният депутат

От Гергана Златкова

"Очевидно заплахите ми, че ще се обърна към прокуратурата, ако продължават да ме заплашват, са подействали. Тази нощ спах спокойно, телефонният тормоз приключи." Това сподели Мая Манолова в ефира на "Нова телевизия".

"Подадох сигнала и постъпих по този начин, защото това беше единственият шанс прокуратурата да направи разследване мълниеносно, да хване нарушителите в крачка.

Не съм наивна. Ясно ми е, че няма как да си напишеш името и да се подпишеш под нещо и това да остане в тайна", каза още червеният депутат.

Манолова заяви, че отдавна е предполагала и предупреждавала колегите си, че може да се очаква подобно безобразие по време на изборите, тъй като това е едно от слабите места в целия процес.

"Ако бях подала сигнала предварително, щеше да бъде много по-сложно, а и това не беше основната ми задача по време на предизборната кампания.

В последните дни се убедих, че се готви тази фрапантна манипулация, и нямаше как да мълча. Беше ми жал за вота на гражданите, защото това щеше да е последният удар срещу тях", коментира Манолова.

Според нея правителството на Марин Райков се е показало неспособно да организира нормални избори.

"То показа пълна неадекватност при изпълнението на основната си задача.

Българският народ се нуждае спешно от съставяне на правителство, той има нужда от него. Не трябва да има нито разтакаване, а незабавно съставяне на програмен кабинет”, заключи депутатката.

Водещи

Най-четени