Марешки: БСП ми поиска 5 милиона долара 11.11 | 08:41

Партията му обещала да го направи президент

От iNews.bg

Четвъртият в надпреварата за президент на България – Веселин Марешки, призна, че е много разочарован от развоя на първия тур. Според него е било възможно да направи един вид "революция", подобна на тази с избирането на Тръмп в Щатите, но определени хора му попречили. Според него още от самото начало била направена огромна манипулация спрямо неговата кандидатура за държавен глава, в центъра на която е БСП, и заради нея не успял да спечели.

"Тези, които им правят кампанията (на БСП), ми казаха: Даваш 5 милиона лева и без значение какъв си, ще те направим президент. Една PR агенция ми го каза. ГЕРБ не ме интересува, тези хора ограбиха мен и хората, които имаха надежда за промяна", обясни бизнесменът пред Нова тв.

Според бизнесмена зад двойката на ген. Румен Радев и Илияна Йотовска в крайна сметка стои договорка с Румен Овчаров и ДПС.

"За Радев са гласували 300 000 роми, които и аз можех да купя. Зад Радев стои и картелът на горивата в лицето на Румен Овчаров и ДПС с Делян Пеевски”, каза още Марешки.

Той бе категоричен, че преди балотажа "не играе за ГЕРБ, а срещу статуквото”. Освен това даде заявка за участие в евентуални предсрочни парламентарни избори.

Водещи

Най-четени