Марешки: Давал съм подкупи 02.03 | 11:09

Бизнесменът обвини БСП, че се опитали да го вкарат в схема

От iNews.bg

Веселин Марешки е давал подкупи. Това призна самият той пред бТВ. Бизнесменът уточни, че това се е случвало, защото е бил принуден да го направи. Лидерът на "Воля" каза и че отново би направил подобно нещо, ако бъде изнудван от някой чиновник.

"Ако трябва спешно да си отворя бензиностанцията в София и някой ми пречи, а целта е българските граждани да я получат, аз ще се поддам. Ако дребен чиновник ми поиска 5000 лева за един подпис, аз какво да направя? Няма да вляза никога в схемата, ще направя дребен компромис”, каза Марешки.

Бизнесменът и лидер на една от новите политически формации обвини и БСП, че са го изнудвали по време на управлението си преди няколко години. При правителството на Пламен Орешарски е бил вкаран на "Позитано" 20. "Поискаха определени неща от нас. Странен беше разговорът и безсмислен, но след това имаше реакция – отрицателна за мен, защото аз не отговорих на очакванията”, посочи Марешки. Той допълни, че е разговарял с Димитър Дъбов, който му е казал, че председателите на партията се сменят, но той винаги остава там.

Бизнесменът каза още, че никой не го е карал да влиза в политиката и че това е станало спонтанно. "След като отворихме бензиностанцията във Варна, във форумите започнаха да казваха: Марешки президент, Марешки министър-председател. И ние се включихме”, заяви той. И допълни, че би бил по-добър премиер от всички досегашни, ако хората решат да дадат на "Воля" достатъчна подкрепа на изборите.

Водещи

Най-четени