Марешки: Радев да свика КСНС за датата на изборите 09.12 | 14:50

Не е редно толкова важна тема да се дискутира през медиите, казва лидерът на „Воля“

От iNews.bg

Лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на НС Веселин Марешки призовава президента Румен Радев да свика спешно съвещание на Консултативния съвет по национална сигурност, на което да бъде обсъдена датата на предстоящите парламентарни избори.

"Не е редно толкова важна тема да се дискутира през медиите, нито пък да е еднолично решение. Това е несериозно. Провеждането на изборите в условия на пандемия означава, че този процес вече засяга националната сигурност. Затова ние от ВОЛЯ смятаме, че е редно темата да бъде обсъдена на заседание на КСНС. Всичко друго е политиканстване и наддаване кой може да покаже по-голям инат. Това не е държавническо поведение, нито отговорност към българските граждани!”, заяви зам.-председателят на Народното събрание.

Ще припомним, че той пръв излезе с предложение парламентарните избори да се проведат на 23 май 2021г. Според него, по-топлото време би допринесло за по-висока избирателна активност. От друга страна, тогава би трябвало пандемията да е утихнала и това да позволи събирането на повече хора на едно място. "При организирането на изборите водеща трябва да бъде грижата за живота и здравето на българските граждани”, категоричен е Марешки.

Водещи

Най-четени