Марешки оттегля кандидатурата си за президент 10.07 | 16:11

Скандалният бизнесмен учредява партия, ще се концентрира в парламентарните избори през 2018 г.

От iNews.bg

Веселин Марешки няма да се бори за президентския пост. Бизнесменът е решил да оттегли кандидатурата си, съобщи самият той в отворено писмо. Причините са отказа му са две. "От една страна, така ще мога да се концентрирам върху родолюбивото и патриотично дело - разбиване на картела в горивата. Картелът, който ежедневно ни ограбва и мародерства, не позволява на българския народ да живее добре, да има бъдеще за децата ни и за развитието на бизнеса”, пише Марешки.

Втората причина за оттеглянето му е, че все повече имена на хора, които са участвали досега в управлението на държавата през прехода - депутати, министри и. т.н., се спрягат за надпреварата. "Така присъствието на смислени и сериозни кандидати за поста на държавен глава като Владимир Кузов (бивш депутат), Кристалина Георгиева (еврокомисар), Борислав Ноев (бивш депутат), Мая Манолова (бивш депутат и омбудсман), Цецка Цачева (председател на НС), Радан Кънев (настоящ депутат), Луна (певица) и т.н., на практика показва несериозността, с която партиите гледат на тези избори. И опитът им за пълно обезличаване на президентската институция”, отбелязва бизнесменът.

"Затова аз се отказвам да участвам в този цирк. С това си действие ще защитя вярването си, че човек не е живял напразно, ако е направил нещо добро за хората. Аз продължа да им помагам ефективно и реално, а не с празни обещания. Не ме разбирайте погрешно, това в никакъв случай не е поражение. Това е крачка в страни, за да продължим напред. А ние продължаваме!”, пише още Марешки.

В писмото си той съобщава още, че идния четвъртък в Добрич ще учреди първата структура на партията си Национално Освободително Движение "За Чиста и Свята Република”. "Не случайно избрахме това име. Вярвам, че е време за Освобождение. Ако преди 150 години сме говорили за физическа свобода, днес става въпрос за друг тип - свобода да не бъдем ограбвани, свобода да бъдем образовани, свобода да избираме как да живеем”, казва Марешки. Бизнесменът допълва и че ще направи свои Комитети във всички големи областни градове през следващите няколко месеца. След това такива ще бъдат създадени и в по-малките населени места. Целта на всичко това ще бъде партията на Марешки да се яви на следващите парламентарни избори през 2018 г.

Водещи

Най-четени