Марио Любенов – Заека няма да лежи в лудница 12.07 | 15:05

Обвиненият в убийството на Мирослава твърди, че не я познава

От Филипа Тодева

Майката на Марио Любенов – Заека, обвинен в убийството на 17-годишната Мирослава от Перник, твърди, че синът й е съсипан и не са му давали лекарства от месеци. Тя повтори твърденията на сина й, че не познавал Мирослава, предаде БТА. На днешното заседание съдът в Перник отказа да настани обвиняемия в клиниката за психично болни в Ловеч.

Съдията по делото Петър Михайлов заяви, че не е уважил иска, защото Окръжна прокуратура не е успяла да се мотивира каква е причината Марио да бъде настанен точно в клиниката в Ловеч, която била за осъдени престъпници.

Адвокатите на Заека коментираха отказа като опит делото да се протака. Според тях различните експертизи целели да се загуби информацията от мобилните оператори, които доказвали, че по време на убийството на тийнейджърката Марио е провеждал

разговори от вкъщи.

iNews припомня, че Мирослава Николова изчезна на 7 ноември миналата година, а месеци по-късно – на 12 януари, бе открита мъртва. Докато момичето бе в неизвестност МВР лансира тезата, че е избягало в чужбина.

Първият заподозрян, който се самоуби – Стойчо Стоев-Чочо, който бе направил самопризнания за участието си в отвличането на девойката и стана ключов свидетел срещу основния заподозрян за убийството ѝ, се самоуби в деня, в който тялото ѝ бе намерено.

Единственият обвиняем за смъртта на Мирослава е Марио Любенов – Заека, който е в ареста.

Водещи

Най-четени