Мария Габриел отива в Сърбия за сътрудничеството с ЕС за цифровизацията 14.09 | 16:36

Еврокомисарят ни ще проведе редица срещи и във връзка с евроинтеграцията на съседите

От iNews.bg

В понеделник, 17 септември, българският комисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел ще бъде в Белград, Сърбия за редица срещи, свързани с прилагането на Програмата в областта на цифровите технологии за Западните Балкани. Този съвместен проект между Европейския съюз и страните партньори от региона има за цел да подкрепи прехода към цифрова икономика и постигането на конкретни ползи за гражданите от цифровата трансформация като по-бърз икономически растеж, повече работни места и по-добри услуги.

Сутринта комисар Габриел ще проведе двустранна среща със сръбския министър-председател Ана Бърнабич. Заедно те ще посетят Държавния център за съхранение на данни и Научнотехнологичния парк, където на европейския комисар ще бъдат представени няколко успешни проекта на стартиращи предприятия, включително финансираният от ЕС Институт  BioSense.

По-късно Мария Габриел ще се срещне с вицепремиера и министър на търговията, туризма и телекомуникациите на Сърбия Расим Ляич, с министъра по европейската интеграция Ядранка Йоксимович и с представители на Регулаторната агенция за телекомуникационни и пощенски услуги.

Водещи

Най-четени