Мария Календерска: Николай Бареков не се пречупи - не продаде партията си 05.02 | 11:08

"Любен Дилов-син събра два блока в "Младост" гласове на изборите", припомни тя

От Кремена Бедерева

"Върви тежка кампания, която има за цел да сатанизира Николай Бареков. Но крайният ефект от нея би бил обратен, защото той остана на своята позиция и не се пречупи – не продаде партията си и остана неудобен за управляващите."

Това каза председателят на Контролния съвет на "България без цензура" Мария Календерска в интервю за Нова телевизия.

От думите й стана ясно, че Христо Ковачки е предлагал на избраните за депутати от ББЦ заплати и ги е карал да подкупват структурите на партията. Календерска обясни, че във времето, в което са започнали разговорите с Ковачки, той е обявил, че след последните избори е смятал да закрие партия ЛИДЕР, защото не е имала успех. След появата на ББЦ, обаче, е решил да даде още един шанс на хората, които са се занимавали с политика. Като идеята е била след парламентарния вот, партията му да се влее в ББЦ. Не само, че това не се е случило, но дори е направено точно обратното.

В края на ноември е станало ясно, че Ковачки предлага на избраните от ББЦ депутати пари и заплати и ги карал да подкупват структури на партията, Календерска лично е отишла на разговор с него и пред трима свидетели той е бил попитан от нея дали ще спре да купува депутати? На това тя е получила отговор, че такъв процес е вървял, но може да бъде спрян, ако се разберат с ББЦ. "Е, не се разбрахме", коментира Календерска.

Като пример как са се развили нещата тя посочи, че напусналият ББЦ Стефан Кенов е имал добра комуникация с Николай Бареков и изведнъж, само за два дни около коледните празници, той сменя рязко позицията си. "Какво може да му се е случило по време на коледните празници на този човек, за да се отрече", попита риторично Календерска и отговори: " икономически интереси".

По отношение на Любен Дилов тя каза, че той тепърва трябва да докаже, че е достоен човек. "Любен Дилов мога да го квалифицирам с резултата, който хората му дадоха на изборите, той не успя да изкара 4 хил. гласа, и то в София, за да влезе в парламента – това са два блока в "Младост". Той тепърва трябва да докаже, че е достоен човек. Хората, които срещаше по време на кампанията знаеха, че е до Николай Бареков и сега трябва да ги моли на колене за прошка като един Юда, заради предателството", коментира Календерска.

Нешка Робева е човек, който има право на своето мнение, така Календерска коментира последните изказвания на треньорката ни по художествена гимнастика. "Тя беше крайно обругавана и щом казва, че не иска да води повече тази битка, е хубаво да знае, в коя мелница налива вода", коментира Календерска.

На финала Календерска отправи и съвет към премиера Борисов, като му припомни, че е бил готов да си сложи главата на дръвника след 5-ти октомври. "Нека се огледа дали хората, които държат гилотината за Бареков, не седят на първия ред в парламента или в някое министерско кресло. Те превръщат Бареков в герой".

Водещи

Най-четени