Марияна Николова е новият вицепремиер 21.11 | 13:16

Досега тя беше началник на кабинета на Валери Симеонов

От iNews.bg

След близо 4-часови обсъждания парламентът избра Марияна Николова за вицепремиер на мястото на подалия оставка Валери Симеонов. Мотивите за кандидатурата бяха изложени в пленарна зала от вицепремиера и съпредседател на Обединените патриоти Красимир Каракачанов, в присъствието на самата Николова. По време на дебатите и гласуването в парламента не присъстваше премиерът Бойко Борисов, което срещна критики от опозицията.

 

Досега Марияна Николова беше началник на кабинета на вицепремиера Валери Симеонов по икономическите и демографските въпроси. До издигането ѝ се стигна трудно - след обсъждане на няколко различни кандидатури и близо 6-часови дебати между коалиционните партньори.

 

 

Валери Симеонов подаде оставка на 16 октомври, след 26 дни на протести на майките на деца с увреждания заради негово скандално изказване с думите: "кресливи жени с уж болни деца". Като основна причина за решението си той посочи медийна кампания с вадене на думи от контекста, която пренесла акцента от личността му към народни представители от партията му, от което са се възползвали определени политически сили.

Водещи

Най-четени