Мартин Димитров: Новият вътрешен министър да върне тефтерчетата на Златанов 12.11 | 10:07

Нелепо е да изчезват важни документи по ключови дела, подчерта той

От iNews.bg

Новият вътрешен министър трябва да върне скандалното тефтерче на Златанов. Това заяви бившият лидер на СДС Мартин Димитров в ефира на TV7. Той уточни, че това ще е знак за промяната и силата на новото правителство.

"Нелепо е да изчезват важни документи по ключови дела", подчерта Димитров.

Той коментира и темата за актуализацията на Бюджет 2014.

"Трябва да се оптимизират разходите, за да могат да се стабилизират държавните финанси. По-добре държавата да излезе на чисто, ще бъде прехвърлен дефицитът от 3 процента, но е важно какво ще се случи следващата година.

По думите му, ако през 2015 година успеем да стабилизираме държавните финанси, всичко, което се прави сега, ще си е струвало. "Настоявам при изработването на бюджета да заложим известен буфер. Трябва да се заложи малко по-нисък дефицит, за да има някакъв буфер. Не очаквайте да дойдат инвеститори, ако държавните финанси изглеждат несигурни и пробити, както е тази година", посочи Димитров.

"Разходите показват, че не е спазена бюджетната дисциплина от кабинета на Орешарски. Оттук нататък важният въпрос е през 2015 година държавните финанси да бъдат стабилизирани, и то не с цената на данъчни увеличения", заяви още той.

Водещи

Най-четени