Мартин Шулц е вече в България 25.04 | 21:26

Той е у нас за откриването на кампанията на Коалиция за България

От Цанка Донкова

Кандидатът на ПЕС за председател на Европейската комисия Мартин Шулц е пристигнал на Летище "София" с час закъснение. Той е у нас за откриването на кампанията на Коалиция за България за предстоящия евровот.

Шулц е бил посрещнат от млади социалисти, които са го чакали с червени рози и с голям червен плакат, на който е пишело "България обича Шулц".

Шулц е призовал хората да отидат да гласуват на евроизборите. Той е посочил, че за първи път избирателите могат да влияят директно на посоката на Европейския съюз и е напомнил, че Европейският парламент ще има решаваща роля за избора на председател на ЕК. Според Шулц у много от гражданите на ЕС има усещане, че ЕС не се интересува от индивидуалния им интерес и от техните проблеми.

"Искам да променя ЕС в посока, че ни е грижа за тези хора - за хората, които са на около 50 години, загубили са работата си и не могат да си намерят друга, както и за техните деца, които са добре образовани, но не намират работа", е коментирал той.

Закъснението на полета е променило предварителната програма, според която лично председателят на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев е трябвало да посрещне Мартин Шулц на летището.

От летище "София" Мартин Шулц се е отправил към НДК, където се провежда концерт-спектакъл за началото на предизборната кампания на Коалиция за България. Символичният домакин на откриването на кампанията е председателят на Градския съвет на БСП в София Калоян Паргов. Той е отбелязъл, че предстои битка.

На 25 май трябва да променим политиката на Европа и България - да поеме по нов път за справедлива България, за социална Европа", е посочил той. По думите му на 25 май "трябва да се сложи край на провалената социално-икономическа политика на комисията "Барозу".

Водещи

Най-четени