Маршрутка блъсна и уби 22-годишно момиче в София 17.02 | 19:35

Шофьорът на маршрутката не е задържан

От Андриян Георгиев

Маршрутка блъсна и уби 22-годишно момиче в столицата. Инцидентът е станал на 14 февруари, около 21:50 часа, но понеже МВР не е информирало за трагичния инцидент, разбираме едва сега.    

Мариана Карабулева е ударена секунди преди да стъпи на тротоара и да влезе в заведението, в което е щяла да празнува с нейни приятели. Момичето е починало на място, посочва bTV. 

Трагедията се е разиграла в Студентски град, на бул. "Климент Охридски". Маршрутката се е движила по линия №18.

Пред полицаите шофьорът Димитър Димитров обяснил, че не е видял компанията. По твърденията на МВР Димитров не е бил употребил алкохол.   

Пътният участък, където се разиграва трагедията, е тесен, а изпреварването е забранено, но въпреки това Димитров е предприел изпреварване, като в насрещната лента за движение блъска Мариана.

Експертиза щяла да установява дали шофьорът не се е движил с висока скорост. 

Шофьорът на маршрутката не е задържан. 

Практиката показва, че при подобни случаи - причиняване на смърт по непредпазливост - ако обвиняемият има чисто съдебно минало, най-често получава условна присъда.

Странното в случая е, че медиите, респективно обществото, научават за трагичния инцидент не както подобава, а именно - от информационния бюлетин на МВР. Дали не става въпрос за прикриване на трагичния инцидент от страна на МВР? На този въпрос от столичното МВР отговориха, че по никакъв начин не прикривали случая. Това обаче са твърдения на МВР - истината на този етап остава скрита.        

Водещи