Масови проверки на таксита и автобуси по морето през уикенда 23.07 | 17:15

Невключен апарат и неиздаване на разписка за багажа са най-честите нарушения

От Диана Цветкова

90 акта са съставили екипите на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" при проверки на таксита и автобуси по черноморските ни курорти този уикенд, съобщиха от Министерството на транспорта.

Министър Ивайло Московски разпореди провеждането на засилени проверки през почивните дни, като целта е да се пресекат опитите за измами и спекулации и да се гарантира безопасността на гражданите.

Акцията е започнала още в петък (20 юли), когато е била съсредоточена в областите Бургас, Варна и Добрич. До полунощ там са проверени и 240 таксиметрови автомобила, като са съставени 42 акта.

Най-честите нарушения са извършване на таксиметрова услуга, без да е включен апаратът, техническа неизправност – износени или разкъсани гуми, неизправни светлини, липса на удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил, неиздаване на касови бележки.

През почивните дни са съставени 48 акта. Най-честите нарушения при автобусните превози са свързани с неиздаване на разписка за багаж, технически неизправности (износени или разкъсани гуми, неизправна спирачна система, неизправни светлини и др), неспазване на времето за почивки.

Водещи

Най-четени