Мащабният ремонт на „Коматевско шосе“ в Пловдив идва с урните 05.10 | 17:29

Кметът Иван Тотев нарочно стартира проекта в изборната седмица, негодуват кандидати за стола му, гражданите обаче са в екстаз

От Стефан Марков

Дългоочакваният от пловдивчани ремонт на "Коматевско шосе" под тепетата ще почне на 20-и октомври. Това стана ясно днес, след като кметът Иван Тотев и кандидат за втори мандат от ГЕРБ го обяви официално.

Южният пътен възел мъчи жителите на Пловдив от дълги години с окаяното си състояние. "Коматевско шосе" стряска сънищата на хората с ужясяващи задръствания и некачествено положен паваж. Предишните градски управи само обещаваха, но така и не ремонтираха трасето. Властникът, който все пак се нагърби с проект за шосето е именно Иван Тотев.

Неговите политически опоненти обаче съзряха евтин пиар в действията на градоначалника. "Ще удари първа копка дни преди местните избори. Хитър ход, който никак не е случаен. Ще даде старт на ремонта буквално в часовете, когато към Пловдив ще идват урните и бюлетините", сопнаха се от БСП.

Политическите колизии обаче изобщо не интересуват жителите на кв. "Коматево", които чакат ремонта като манна небесна. "Дано свършат в срок, защото ни писна да живеем в перманентен ад. От 2 години е нетърпимо, защото и футболния "Ботев" играе официалните си мачове в квартала, където се намира ултра модерната база на клуба. Така, освен в делниците, трафикът е сериозен и през уикендите", оплакаха се пред Inews.bg изнервени и изстрадали плоовдивчани.

 Иначе – средствата за предстоящия ремонт са осисурени чрез нисколихвения инфраструктурен заем от Европейската банка за възстановяване и развитие.Проектът включва цялостна подмяна на канализационната мрежа, която се поема от ВиК - Пловдив.  Той включва не просто подмяна на паважната настилка с асфалт, а подземна инфраструктура, велоалеи и осветление. "Коматевско шосе" ще бъде напълно затворено от края на октомври. Трафикът в посока юг ще се поема освен от този път, по "Асеноградско шосе", "Пещерско шосе" или бул. "България" и Околовръстното на втория по големина град в България.

 

Водещи